Nezařazené

Odpověď předsedy vlády na Otevřený dopis k ZUŠ

Hezký páteční podvečer přátelé,

jak jistě víte, 10. dubna jsem posílal Otevřený dopis předsedovi vlády, Ing. Andreji Babišovi (ANO), ve kterém jsem jej žádal o společnou schůzku z důvodu neuspokojivě řešené situace se základní uměleckou školou J. R. Míši v Orlové – Porubě. Té podle posledních indícií, které vysílá Kraj, jako majitel budovy a zřizovatel této školy stěhování do menších a nevyhovujících prostor – budovy bývalého orlovského gymnázia a budova se má buď prodat nebo zbourat.

Dnes mi přišla odpověď. Ještě jsem kvůli ní letěl na poštu, abych si ji stihl vyzvednout ještě dnes. Budu k Vám upřímný, obsah dopisu mne nijak nepřekvapil. Očekával jsem, že když je dopis adresovaný k rukám předsedy vlády Andrej Babiš který o této kauze ví – jelikož sliboval před volbami v orlovskému kulturním domě pomoc a dokonce reagoval i na můj videodotaz. Tak že mi odpoví osobně. Ale nic, chápu, má moc práce, je to velmi zaměstnaný člověk.

Ale že namísto nějakého formálního jednání, za účasti všech zúčastněných stran tzn. Města Orlová, Petice – Zachování budovy ZUŠ J. R. Míši v Orlové-Porubě a Krajského úřadu Moravskoslezský kraj přijde „pozvánka“ na veřejnou besedu do ostravského hotelu Clarion Congress Hotel Ostrava ? Tak to jsem opravdu nečekal.Nejde tady jen o nějakých pár stovek přece, či nějakou prkotinu, tady jde o desítky milionů korun a o nedořešenou věc – proč Kraj zanedbal péči o orlovskou lidušku a kdo za její likvidaci ponese odpovědnost.

A můj pocit z toho všeho? Asi chápu, už to není aktuální téma, tak jako před volbami, kdy se slibovala pomoc. Asi už chápu, že je definitivně rozhodnuto a slib, že Kraj nepůjde proti vůli města a jeho občanů vyšuměl ….už jsem i zaslechl, že si už pan ředitel orlovské lidušky s úsměvem na rtech organizuje umístění učeben po stěhování … a to ještě v prosinci před zastupiteli a starostou tvrdil, že se k variantě stěhování nepřiklání, že zatím jen hledá VIZE.

No, udělejte si obrázek sami přátelé. Volby se blíží …vzpomeňte si pak na ty, kteří zradili.

Odpověď na otevřený dopis přikládám zde.

DROZDÍK Petr

Jeden komentář